Portre Resim Teknikleri
Hem amatör olarak hem de profesyonel olarak karakalem resim çizme ile ilgilenen kişilerin ilgisini çeken konuların başında kuru fırça tekniği gelmektedir. Bu teknik kullanılırken tek bir fırçanın kullanılmadığı ve farklı kalınlıklara sahip pek çok fırçanın kullanıldığını görebilirsiniz.
Bu teknikte saçların, kaşların ya da dudakların kalınlıklarının farklı olmasına bağlı olarak farklı kalınlıklardaki fırçaların kullanılması gerekmektedir. Ancak bu yöntem kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tüp şeklindeki yağlı boya ve makine yağıdır. Bunların doğru oranlarda karıştırılması ve resim yapılacak zemine doğru basınçla uygulanması sayesinde tekniğin doğru şekilde kullanılması ve ortaya güzel bir resim çalışması çıkması mümkün olacaktır.
Yağlı Boya Çalışmaları
Bu yöntemi sadece yağlı boya çalışmalarında değil karakalem çalışmalarında da kullanabilmek mümkündür. Özellikle karakalem portre çizimi söz konusu olduğunda bu tekniğin oldukça sık kullanıldığını söyleyebiliriz. Hem karakalemle çizilen portrelerde kullanılan fazla kalem izini yok etme hem de daha kaliteli bir gölgelendirme yapabilmek için bu tekniğin sıklıkla kullanıldığını söyleyebiliriz.
Saç çiziminde koyu alan yaratma, kalem izlerini yok ederek daha pürüzsüz bir görünüme elde etme amacıyla da kuru fırça tekniği kullanılabilmektedir. Günümüzde de pek çok ressamın portre çizerken bu tekniği kullandığını ve elde edilen sonuçların portre sahiplerini memnun ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle saç dalgalarını belirginleştirmek için kullanılan kalem ya da boyalı fırça darbelerinin izlerini yok ederek daha doğal bir görünüme elde etmek için bu teknik sıklıkla kullanılmaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
YORUM YAZ